Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z 3 ryb

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp
?oso?
krewetki
marchew 3 szt
pietruszka 1 szt
seler 1/2 szt
?mietana 2 ?y?ki
sól
pieprz
ga?ka muszkata?owa
li?? laurowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z 3 ryb

Kroki postępowania

1
Gotujemy wywar z warzyw. Doprawiamy sol?, pieprzem i li?ciem laurowym
Krok 1 - Zupa z 3 ryb foto
2
Oczyszczamy nasze rybki. Ja u?y?am g?ów karpia, ?cinki z brzucha ?ososia i krewetki
Krok 2 - Zupa z 3 ryb foto
3
Po oko?o 30 min dodajemy ryby w kolejno?ci d?ugo?ci gotowania. Gotujemy na malym ogniu kolejne 20min.
Krok 3 - Zupa z 3 ryb foto
4
Na ko?cu zup? przecedzamy, przek?adamy mi?so z ryb, doprawiamy do smaku sol?, pieprzem oraz ga?k? oraz zabielamy ?mietan?. Podajemy z lanymi kluskami.
Krok 4 - Zupa z 3 ryb foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 02.01.2013 18:09
od kiedy krewetki są rybami ?
annagebalska 17.10.2012 09:47
ciekawy pomysł
agunesu 29.01.2012 11:55
zupka rybna. musze kiedys spróbowa? takiego miksu rybnego:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak