Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

galantyna z królika

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

w?tróbka z królika 1 szt
ciel?cina 150 g
szynka gotowana 100 g
bu?ka 1 szt
jajko 2 szt
w?oszczyzna 1 szt
cebula 1 szt
pieprz ziarna 3 szt
ziele angielskie 1 szt
li?? laurowy 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 ?y?eczki
pomidor 1 szt
ogórek 1 szt
mleko 1 szkl.
rydze 7 (marynowane)
białko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: galantyna z królika

Comber wyfiletowa? ko?ci, wrzuci? je wraz z ciel?cin? do wrz?tku, posoli? i gotowa? ok. 15 minut, doda? obrane i pokrojone warzywa, przyprawy i gotowa? do mi?kko?ci mi?sa. Mi?so zmieli?, wymiesza? z namoczon? w mleku i odci?ni?t? bu?k?, jajkiem, przyprawi? i wymiesza?. Comber posmarowa? mas? mi?sn?, w?o?y? do ?rodka pokrojon? w kostk? szynk? i paseczki rydz, zwin?? i zabezpieczy? sznurkiem. W?o?y? do wywaru i gotowa? ok. 1 godziny. Wyj??, ostudzi? i pokroi? w plastry, u?o?y? w misce, obok po?o?y? warzywa. Do wywaru doda? bia?ko, zagotowa? i przecedzi? przez g?ste sito, doda? namoczon? ?elatyn?, wymiesza?, podgrza? i zala? mi?so w misce. Po zastygni?ciu udekorowa? plasterkami pomidora, ogórka i jaja na twardo.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 17.06.2012 11:09
Kolorowe jedzenie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak