Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z sherry

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pier z kurczaka 50 dag
cebula 1
seler naciowy 2 ?odygi
marchewki 2
oliwa
bulion drobiowy 1 litr
oregano
li?? laurowy 1
sherry 2 ?y?ki
sól
pieprz
groszek mrożony 1/2 szklanki
kasza jęczmienna perłowa 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z sherry

Mi?so umy? i pokroi? w kostk?, po czym zrumieni? na oliwie. Kurczaka zdj?? z patelni i na tym samym t?uszczu przesma?y? kr??ki selera naciowego, a tak?e obrane oraz pokrojone marchewki i cebul?. Doprawi? oregano, li?ciem laurowym, sol? i pieprzem. Warzywa prze?o?y? do garnka, doda? mi?so, kasz? i bulion. Gotowa? do mi?kko?ci, wsypa? groszek, wla? sherry i gotowa? ok. 2 minuty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak