Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Go??bki z farszem z kaszy i grzybów

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 500 g
cebule 2 szt
jajko 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
bulion 1 litr
mas?o 3 ?y?ki
kasza 300 ugotowana
kapusta włoska 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Go??bki z farszem z kaszy i grzybów

Kapust? oczyszczamy ze zwi?d?ych li?ci,wyrzynamy g??b. Kolejno odzielamy li?cie ,które wk?adamy do gotuj?cej si? ,osolonej wody.Gotujemy oko?o 3 minut a? li?cie zmi?kn?. Wyjmujemy,rozk?adamy na stolnicy,zrzynamy grubsze nerwy ze ?rodka.
Farsz: Suszone grzyby naczaczamy przez godzin? po czym gotujemy oko?o 30 minut.Odcedzamy(wody z gotowania grzybów nie wylewamy) i drobniutko siekamy. Pieczarki oczyszczamy, drobno siekamy i podsma?amy na ma?le.Cebul? równie? drobno siekamy i przesma?amy na dwóch ?y?kach mas?a. Dodajemy wszystko do ugotowanej kaszy.Wbijamy jajka i doprawiamy do smaku sol? i pieprzem.Dok?adnie mieszamy.
Na ka?dy li?? kapusty nak?adamy po porcji farszu.Zwijamy najpierw boki li?ci a nast?pnie rolujemy.Na dno naczynia uk?adamy dwa li?cie z kapusty ,nast?pnie ?cis?o obok siebie uk?adamy go??bki.Bulion mieszamy z wod? z gotowania grzybów,zagotowujemy i zalewamy nim go??bki.Na wierzch uk?adamy li?cie kapusty.Wstawiamy do piekarnika i w temp.190 stopni pieczemy oko?o 70 minut.Przez ostatnie 20 minut pieczenia przykry?am go??bki foli? aluminiow? aby wierzchnie li?cie go??bków za du?o si? nie przypiek?y.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak