Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piecze? wieprzowa w czerwonej kapu?cie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

piecze? wieprzowa 1 kg
kapusta czerwona 1 szt
jab?ka winne 4 szt
smalec 2 ?y?ki
czosnek 2 z?bki
cukier 1/2 ?y?eczki
sok z cytryny 1 ?y?ka
sól do smaku
pieprz do smaku
wino czerwone wytrawne 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Piecze? wieprzowa w czerwonej kapu?cie

Mi?so umy?, osuszy?, skropi? sokiem z cytryny, natrze? przeci?ni?tym przez prask? czosnkiem, oprószy? sol? i pieprzem, od?o?y? do lodówki na 1 godzin?. Nast?pnie zrumieni? ze wszystkich stron na rozgrzanym smalcu. Prze?o?y? do rondla, wla? 1/2 szkl wody, przykry? i piec w nagrzanym piekarniku oko?o 30 minut w temp 190 stopni. Kapust? poszatkowa?, sparzy? wrz?tkiem, odcedzi?, ob?o?y? mi?so i piec oko?o 15 minut. Po kwadransie posypa? mi?so obranymi i startymi na tarce o du?ych oczkach jab?kami, zala? winem wymieszanym z cukrem i piec pod przykryciem oko?o 20-25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 12.02.2012 11:22
smaczna
Seba 04.02.2012 16:48
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak