Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mintaj zapiekany z cebul? i jab?kami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z mintaja 1/2 kg
cebula 2 szt
jab?ka winne 3 szt
rodzynki 2 ?y?ki
boczek 5 dag
sok z cytryny 2 ?y?ki
mas?o 2 ?y?ki
m?ka 2 ?y?ki
majeranek 1/2 ?y?eczki
otarta skórka z cytryny 1/4 ?y?eczki
oliwa 2 ?y?ki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Mintaj zapiekany z cebul? i jab?kami

Filety z ryby umy?, osuszy?, skropi? sokiem z cytryny, oprószy? sol? i pieprzem, od?o?y? na 1 godzin? w ch?odne miejsce. Na 1 ?y?ce mas?a podsma?y? obrane i pokrojone w plastry jab?ka, wymiesza? ze skórk? z cytryny, rodzynkami i majerankiem. Boczek pokroi? w kostk?, wytopi? na patelni, wsypa? posiekan? cebul?, zeszkli?, posypa? sol? i pieprzem. Filety z ryby obtoczy? w m?ce i obsma?y? na oliwie. Naczynie ?aroodporne posmarowa? pozosta?ym mas?em, wy?o?y? po?ow? cebuli i jab?ek, u?o?y? filety i przykry? pozosta?? cebulk? i jab?kami. W?o?y? do nagrzanego piekarnika. zapieka? w temp 190 stopni oko?o 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 05.12.2013 16:23
pyszna rybka
olkaaa 16.10.2012 09:25
jeszcze nie próbowałam
IlonaAlbertos 01.07.2012 03:12
Fajne połączenie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak