Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik serowy z ry?em i ?liwkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

m?ka krupczatka 20 dag
mas?o 7-8 dag
cukier puder 3 ?y?ki
jajko 5 szt
proszek do pieczenia 1/2 ?y?eczki
ry 1 szkl
mleko 2 szkl
budy? ?mietankowy 1 szt
cukier waniliowy 2 ?y?eczki
otarta skórka pomara?czowa 1 ?y?eczka
?liwki z syropu 1 szkl
galaretka owocowa 1 szt
twaróg 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik serowy z ry?em i ?liwkami

Ry? ugotowa? na mleku z dodatkiem cukru waniliowego. Z m?ki, 1 jajka, proszku do pieczenia, mas?a i cukru pudru zrobi? kruche ciasto, rozwa?kowa?, w?o?y? do przygotowanej tortownicy, nak?u? widelcem i podpiec w temp 170 stopni oko?o 10 minut. ?ó?tka utrze? z cukrem do bia?o?ci, doda? przemielony ser, skórk? pomara?czow?, budy? i ry?, wymiesza?. Pod koniec doda? sztywno ubit? pian? z bia?ek i delikatnie wmiesza?. Ser wy?o?y? na podpieczone ciasto, u?o?y? ?liwki z syropu i wstawi? do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni oko?o 50 minut. Upieczony i ostudzony sernik zala? t??ej?c? galaretk?.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 21.12.2013 23:09
Fajne połączenie.
Motorek 30.06.2012 08:34
pyszny
Iwona51
Iwona51 07.02.2012 13:19
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak