Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowe gruszki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki 5 sztuk
cukier 3 ?y?ki
cukier waniliowy 2 ?y?eczki
skórka otarta z cytryny 1 sztuka
tabliczaka czekoady 1 sztuka
mlek 4 ?y?ki

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowe gruszki

Na samym pocz?tku gruszki obra? ze skórki (nie odcina? ogonków), a nast?pnie od strony czubka wydr??y?
gniazda nasienne (w sklepach ze sprz?tem kuchennym mo?na kupi? specjalny przyrz?d
do wydr??ania). Zagotowa? dwie szklanki wody z cukrem, cukrem waniliowym i skórk? z
cytryny (wyszorowan? i sparzon?). Ugotowa? gruszki w syropie, tak aby by?y mi?kkie, ale
j?drne. Wyj?? owoce z syropu, ustawi? ogonkami do góry na talerzyku i ostudzi?.
Czekolad? w?o?y? do kubka, wla? mleko, wstawi? kubek do wi?kszego naczynia z
gor?c? wod? i rozpu?ci? czekolad?. Przestudzon?, ale jeszcze p?ynn? czekolad? obla?
gruszki i odstawi? do zastygni?cia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak