Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz pomidorowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory 1 kg
w?oszczyzna 1 p?czek
li?? laurowy prymat
boczek 20 dag
natka pietruszki 1/2 p?czek
kukurydza 1/2 puszka
groszek zielony 1/2 puszka
m?ka 3 ?y?ki
olej 2 ?y?ki
czosnek 2 z?bki
cebula 2 sztuki
go?dziki prymat
bulion warzywny 1 l
kabanos 30 dag
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz pomidorowy

Pomidory kroimy w ?wiartki. W?oszczyzn? drobno kroimy. Warzywa wrzucamy do gotuj?cego si? bulionu, doprawiamy, dodajemy pomidory. Gotujemy. Ca?o?? miksujemy. Cebul? siekamy, czosnek przeciskamy przez prask?. Ca?o?? podsma?amy. Dodajemy pokrojony w paseczki boczek. Wsypujemy m?k? i dolewamy odrobin? roso?u. Rozprowadzamy. Do przetartych warzyw dodajemy zasma?k?, groszek i kukurydz?. Doprawiamy do smaku. Podajemy z mi?snymi klopsikami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak