Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rumowa galaretka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukier 1 szklanka
rum pó? szklanki
Żelatyna wieprzowa Prymat 7 ?y?eczek
cytryna 2 sztuki
pomara?cza 1 sztuka
owoce 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Rumowa galaretka

NA pocz?tek naszej pracy ?elatyn? namoczy? w niewielkiej ilo?ci zimnej wody. Cukier zala? trzema szklankami
wody, zagotowa?. Doda? ?elatyn? i mieszaj?c znów zagotowa?. Zdj?? garnek z ognia i
wystudzi? p?yn, nast?pnie wla? rum, sok wyci?ni?ty z cytryn i pomara?czy, wymiesza?.
Do przygotowanyc h kompotierek wla? po odrobinie galaretki. Gdy st??eje, u?o?y? na niej
warstw? owoców, zala? je nast?pn? porcj? p?ynu i odstawi?, by galaretka st??a?a, po
czym znów u?o?y? warstw? owoców i przykry? je reszt? jeszcze p?ynnej galaretki.
Sch?odzi? w lodówce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak