Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paszteciki z fet? i szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

m?ka pszenna 50 dag
oliwa 4 ?y?ki
sól 1 ?y?eczka
jajko 2 szt
sezam 3 ?y?ki
margaryna 1 ?y?ka
mro?ony szpinak 1 opakowanie
ser feta 20 dag
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki z fet? i szpinakiem

Przesian? m?k? wymiesza? na stolnicy z sol? , stopniowo doda? oliw? , nast?pnie wod? , ca?y czas wyrabia? ciasto r?kami . Gdy b?dzie elastyczne , przykry? ?ciereczk? i odstawi? na godzin? . W tym czasie przygotowa? farsz : szpinak rozmrozi? , fet? rozdrobni? , po??czy? ze szpinakiem , doda? jajko i oliw? , ca?o?? zmiksowa? .Doprawi? pieprzem i sol? . Rozwa?kowa? ciasto na grubo?? oko?o 3 milimetrów , a nast?pnie pokroi? na kwadraty o boku 10 centymetrów . Roz?o?y? na nich mas? szpinakow? , sklei? rogi do ?rodka , lekko je zwil?aj?c . Posmarowa? powsta?e paszteciki rozm?conym jajkiem , posypa? sezamem i u?o?y? na wysmarowanej t?uszczem blasze . Piec oko?o 35 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 190 stopni C .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriko 05.01.2013 11:49
super
Krzysztof15 31.08.2012 15:52
fajne
Krzysztof15 27.07.2012 08:56
super
ewaa 14.05.2012 16:41
super
Ada-Gaba 11.02.2012 12:36
extra
Luki 28.01.2012 14:29
super
Luki 28.01.2012 14:29
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak