Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus czekoladowo-malinowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Biszkopty 9 szt
czekolada 150 g
jajko 3 szt
cukier puder 50 g
maliny świeże
syrop malinowy
kremówka 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Mus czekoladowo-malinowy

Czekolad? rozpuszczamy i lekko studzimy. ?ó?tka miksujemy z cukrem na puszyst? mas?. Stopniowo wlewamy przestudzon? czekolad?, ca?y czas miksuj?c. Osobno ubijamy na sztywno bia?ka i ?mietan?. Dodajemy do masy i delikatnie mieszamy. Na dnie pucharków k?adziemy po 3 biszkopty i na to wlewamy przygotowany mus. Na wierzch sypiemy pare malin i polewamy syropem z malin. Wstawiamy do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak