Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Blok czekoladowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko w proszku 250 gram
cukier 1,5 szklanki
kakao 3 ?y?ki
margaryna 250 gram
herbatniki 300 gram
wiórki kokosowe 100 gram
rodzynki 100 gram
woda 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Blok czekoladowy

Kroki postępowania

1
Do miski wrzuci? pokruszone herbatniki,wiórki kokosowe i rodzynki.Wymiesza?.
Krok 1 - Blok czekoladowy foto
2
Do garnka wla? szklank? wody,wrzuci? pokrojon? margaryn? i wsypa? cukier.Wstawi? na wolny ogie?.Gdy t?uszcz zacznie si? gotowa? i cukier si? rozpu?ci doda? kakao.
Krok 2 - Blok czekoladowy foto
3
Nast?pnie wsypywa? porcjami mleko w proszku ci?gle mieszaj?c.
Krok 3 - Blok czekoladowy foto
4
gdy mleko w proszku ca?kowicie si? po??czy z t?uszczem wsypa? ciastka z bakaliami i energicznie miesza?.
Krok 4 - Blok czekoladowy foto
5
Gor?c? mas? zdj?? z ognia i prze?o?y? do blaszki.Pozostawi? do wystygni?cia.
Krok 5 - Blok czekoladowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 16.03.2013 21:13
bardzo go lubię robić
LuKaSz4761 20.04.2012 08:43
fajne
LuKaSz4761 20.04.2012 08:43
fajne
Anna146 28.01.2012 09:20
super s?odkie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak