Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

soczewica z kapust? czerwon? zasma?ana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

soczewica 300 g
kapusta czerwona 500 g
margaryna 50 g
m?ka 1 ?y?ka
cebula 1 szt
sól do smaku
cukier do smaku
ocet do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: soczewica z kapust? czerwon? zasma?ana

Namoczon? przez noc soczewic? ugotowa? do mi?kko?ci w wodzie, w której moczy?a si?, posoli?, odcedzi?. Do wywaru doda? posiekan? kapust? i po?ow? margaryny i ugotowa?. Gdy b?dzie mi?kka doda? soczewic? i pomiesza?. Cebul? zarumieni?, wymiesza? z zarumienion? m?k?, dola? troch? wody, zagotowa? i wymiesza? z potraw?. Do smaku doda? troch? octu, cukru, pierzu i soli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 16.06.2012 12:15
No tak, nie jadłam czegoś takiego jeszcze.
Emilia22 28.01.2012 09:57
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak