Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szparagi zapiekane z ry?em i groszkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szparagi 800 g
groszek konserwowy 300 g
ry 150 g
sos beszamelowy 3 szkl.
margaryna 60 g
ser tarty 80 g
cukier do smaku
sól do smaku
bulion 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: szparagi zapiekane z ry?em i groszkiem

Do 1/2 l posolonego wrz?tku wsypa? ry?, kawa?ek margaryny, pokruszone kostki, wymiesza? i przykry?. Gotowa?, a? ry? wch?onie ca?y p?yn. Wymiesza? z groszkiem. Naczynie ?aroodporne posmarowa? pozosta?ym t?uszczem, w?o?y? po?ow? ry?u z groszkiem, posypa? 1/3 sera, na tym u?o?y? 4 cm kawa?ki ugotowanych szparagów (te? pó? porcji) i zala? 1/3 sosu. Na sosie u?o?y? reszt? ry?u, posypa? 1/3 sera, po?o?y? reszt? szparagów, zala? reszt? sosu, posypa? reszt? sera i zapiec w 180st., a? ser zarumieni si?.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 28.06.2012 23:47
mniammm
gusia1000 16.06.2012 12:14
Szparagi niezależnie z czym, zawsze są smaczne i warto je przyrządzać.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak