Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szparagi z pieczarkami duszone w ?mietanie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi 800 g
pieczarki 500 g
smalec 50 g
?mietana 1 szkl.
m?ka 2 ?y?ki
natka pietruszki 1 ?y?ka
cukier do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: szparagi z pieczarkami duszone w ?mietanie

Obrane szparagi pokroi? na 4 cm kawa?ki, gotowa? 4 minuty i odcedzi?. Zala? wrz?tkiem, posoli?, doda? szczypt? cukru i ugotowa? do mi?kko?ci, nie wyjmowa?. Na rozgrzanym smalcu usma?y? posiekane pieczarki, doda? 1/3 szkl. wody, przykry? i dusi? 4 minuty. Posoli? i popieprzy?. Doda? do szparagów, dola? ?mietan? wymieszan? z m?k?, pomiesza? i zagotowa?. Podawa? posypane pietruszk?.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 16.06.2012 12:13
Super jedzenie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak