Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kluski z ziemniaków i bryndzy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1,25 kg
bryndza 200 g
jaja 2 szt
m?ka 300 g
mas?o 50 g
bu?ka tarta 1 ?y?ka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: kluski z ziemniaków i bryndzy

Ziemniaki ugotowa? w mundurkach, obra? i zmiksowa? z bryndz?, jajkami i m?k?. uformowa? walki o ?r. 1-1,5 cm, pokroi? na 4 cm kawa?ki i wrzuci? do posolonego wrz?tku, przykry?. Gdy si? ugotuj?, odcedzi?, przep?uka? wrz?tkiem, podsuszy? i po?o?y? na gor?cy talerz. Podawa? polane roztopionym mas?em z zarumienion? bu?k? tart?.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 16.06.2012 12:11
Nie jadłam ich z bryndzą, więc muszę je zrobić.
agnieszka214 31.01.2012 13:07
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak