Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kalasepa nadziewana w?tróbk?

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalarepa 3 p?czki
cebula 1 szt
w?tróbka ciel?ca 400 g
bu?ka czerstwa 1 szt
mleko 1 szkl.
jajko 1 szt
m?ka 3 ?y?ki
olej 5 ?y?ek
natka pietruszki 1 ?y?ka
ocet do smaku
cukier do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: kalasepa nadziewana w?tróbk?

?ci?? wierzchy kalarepek, wydr??y?, mi??sz i wierzchy posieka?. W?tróbk? podgotowa? ok. 5 minut, zmieli? z zarumienion?, posiekan? cebul? i namoczon? w mleku i odci?ni?t? bu?k?. Posoli? i popieprzy?, doda? ?ó?tko i wymiesza? z pian? ubit? z bia?ka. Nape?ni? kalarepki i wstawi?, otworem do góry, do du?ego garnka. Zala? posolonym wrz?tkiem do po?owy wysoko?ci potrawy, doda? posiekane resztki kalarepy, przykry? i dusi? do mi?kko?ci; wyj??. Zrobi? zasma?k? z m?ki i oleju, doda? troch? wywaru, doprawi? cukrem, octem i sol?. Kalarepki w?o?y? z powrotem do garnka, zala? sosem, podgrza? i wy?o?y? na talerz. Pola? sosem i posypa? pietruszk?.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 15.06.2012 15:51
Zawsze coś innego, fajne to.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak