Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz wo?owy z kapust?

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 500 g
ziemniaki 250 g
papryka czerwona 300 g
pomidor 250 g
cebula 2 szt
wo?owina b/k 500 g
smalec 100 g
z?bki czosnku 3 szt
kminek 1 ?y?eczka
majeranek 1 ?y?eczka
sól do smaku
papryka 1 ?y?eczka

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz wo?owy z kapust?

Mi?so pokroi? w du?? kostk?, doda? smalec, posiekane cebul? i czosnek, papryk? w proszku, kminek, majeranek i sól, dola? szklank? wody, wymiesza?, przykry? i dusi? do mi?kko?ci uzupe?niaj?c odparowan? wod?. W po?owie doda? paski papryki, pokrojone w kostk?, obrane pomidory, posiekan? kapust?, ziemniaki pokrojone w kostk?, dola? wrz?tku, posoli? , wymiesza? i gotowa?. Podawa? z chlebem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 15.06.2012 15:41
Sycące jadło.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak