Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapusta kiszona z kie?bas? po francusku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
cebula 3 szt
mortadela 500 g
s?onina w?dzona 150 g
z?bki czosnku 3 szt
ziarna ja?owca 12 szt
madera 1/2 szkl.
pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: kapusta kiszona z kie?bas? po francusku

Do garnka w?o?y? grubo pokrojon? kapust?, plasterki cebuli, posiekany czosnek, skwarki ze s?oniny wraz z wytopionym t?uszczem i pokrojon? w du?? kostk? mortadel?. Dusi? pod przykryciem z 1/2 szklanki wody. Po 15 minutach doda? li?cie, ja?owiec i pieprz. Po nast?pnych 15 minutach kapusta powinna by? ju? mi?kka. Posoli? do smaku i doda? wino.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 15.06.2012 15:39
Smaczne to.
Marzena34 13.03.2012 19:36
świetny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak