Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapusta kiszona z parówkami po wiede?sku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

smalec 100 g
cebula 4 szt
m?ka 1 ?y?ka
parówki 500 g
majeranek 1 ?y?eczka
papryka 1/2 ?y?eczki
cukier do smaku
sól do smaku
wino czerwone 1/2 szkl.
biała kapusta 1 kiszona

Przepis i sposób przygotowania na: kapusta kiszona z parówkami po wiede?sku

Cebul? pokroi? w plastry i usma?y?, posypa? m?k?, doda? grubo pokrojon? kapust?, dola? 1/2 szklanki wody, przykry? i dusi? na s?abym gazie. Gdy b?dzie mi?kka doda? majeranek, papryk?, wino, sól i cukier do smaku, wymiesza?. W?o?y? parówki i dusi? pod przykryciem ok. 10 minut. Podawa? z ugotowanymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 14.06.2012 16:24
Lubię.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak