Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pory duszone z ciel?cin?

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por 1 kg
ciel?cina 400 g
m?ka 1 ?y?ka
smalec 100 g
sos pomidorowy 1 szkl.
ser 5 ?y?ek
bu?ka tarta 2 ?y?ki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: pory duszone z ciel?cin?

Mi?so pokroi? na kawa?ki, posypa? m?k?, zarumieni? na smalcu, przykry? i dusi? dodaj?c pod koniec pokrojone 5 cm kawa?ki pory. Gdy sk?adniki b?d? mi?kkie, zala? sosem, posypa? startym serem wymieszanym z bu?k? tart?, pokropi? roztopionym smalcem i piec w 180st przez ok. 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 14.06.2012 16:22
Cielęcina niestety nie dla mnie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak