Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

OZORKI W GALARECIE

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ozorki 300 gram
pietruszka 1 sztuka
ziele angielskie 3 sztuki
sól 1/2 ?y?eczki
li?? laurowy 1 sztuka
cytryna 1/2 sztuki
marchew 1 sztuka
Żelatyna wieprzowa Prymat 7 gram

Przepis i sposób przygotowania na: OZORKI W GALARECIE

Kroki postępowania

1
Ozorki gotuj? w wodzie z warzywami, sol?, zielem angielskim i li?ciem laurowym a nast?pnie odcedzam pozostawiaj?c 1 szklank? wywaru. Ozorki kroj? i uk?adam na pó?misku wraz z pokrojon? cebul?.
Krok 1 - OZORKI W GALARECIE foto
2
Z pozostawionego wywaru i ?elatyny robi? galaret?, po czym zalewam ni? ozorki.
Krok 2 - OZORKI W GALARECIE foto
3
Ozorki wstawiam do lodówki, aby galareta zastyg?a.
Krok 3 - OZORKI W GALARECIE foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 02.09.2013 07:36
Uwielbiam to danie :)
romanrafal
romanrafal 27.08.2013 16:41
bardzo lubię,bardzo dobre
IwonaDD 31.07.2013 09:42
wstyd się przyznać,ale nie pamiętam kiedy ostani raz je jadłam, wieki temu :)
Krystyna32 06.02.2013 12:12
super
SmacznaPyza 02.01.2013 18:35
wywar przydałoby się sklarować już nie mówiąc o oczyszczeniu ozorków przed gotowaniem.... i gdzie ta cebula na półmisku?
Norgiusz 24.07.2012 08:46
super
fictor123 17.06.2012 09:22
pycha
kate.500 21.05.2012 10:24
super
Katarzyna59 09.05.2012 09:54
ciekawy przepis
zuzanna_z 29.04.2012 16:51
muszę spróbować
Renia1 03.04.2012 17:16
ojj dawno nie jadlam
RenataZ-et 12.03.2012 20:52
super
anula250 07.03.2012 12:54
fajne
Ada-Gaba 29.02.2012 12:58
coś dla mojego męża
Jodaj 02.02.2012 08:14
mniam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak