Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekane jabłka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 5
cukier do smaku
cynamon
jajko 2
skóra pomarańczowa

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekane jabłka

Jabłka obrać i wydrążyć gniazdka nasienne. Oprószyć cynamonem i nałożyć konfiturę. Wstawić do gorącego piekarnika. Żółtka utrzeć z cukrem dodać skórkę. Białka ubić dodając na końcu cukru do smaku i delikatnie wymieszać z żółtkami. Upieczone jabłka posmarować masą jajeczną i ponownie zapiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 13.05.2012 21:53
Robię podobne. Uwielbiam je.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak