zapiekane jabłka

zapiekane jabłka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    5
  • cukier do smaku

  • cynamon

  • jajka

    2
  • skóra pomarańczowa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka obrać i wydrążyć gniazdka nasienne. Oprószyć cynamonem i nałożyć konfiturę. Wstawić do gorącego piekarnika. Żółtka utrzeć z cukrem dodać skórkę. Białka ubić dodając na końcu cukru do smaku i delikatnie wymieszać z żółtkami. Upieczone jabłka posmarować masą jajeczną i ponownie zapiec.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IlonaAlbertos

13.05.2012 21:53
Robię podobne. Uwielbiam je.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat