Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort mokka

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 6 sztuk
cukier 40 dag
m?ka 15 dag
m?ka ziemniaczana 15 dag
proszek do pieczenia 1 ?y?eczka
czere?nie 1/2 kg
cynamon 1 laska
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 ?y?eczki
kawa 150 ml
wiórki czekoladowe 20 dag
kakao
sok wi?niowy 1/4 l
kremówka 80 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Tort mokka

Bia?ka ubijamy z 20 dag cukru oraz cukrem wanilinowym. Dodajemy ?ó?tka, obie m?ki, proszek do pieczenia. Ciasto przek?adamy do formy, pieczemy 30 minut w 200 stopniach. Ciasto przekrawamy na 3 cz??ci. Czere?nie drylujemy i gotujemy w soku z lask? cynamonu. Dodajemy 5 dag cukru. Zag?szczamy m?k? ziemniaczan?. Powsta?? czere?niow? mas? smarujemy blat. Przykrywamy drugim blatem. Do kawy dodajemy namoczon? ?elatyn?, 5 dag cukru. Przestudzon? ??czymy z ubit? ?mietan? (30 dag). Smarujemy kolejny blat i przykrywamy trzecim . Dekorujemy bit? ?mietan?, czere?niami, posypujemy wiórkami czekoladowymi, kakaem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka170
Agnieszka170 29.01.2012 16:18
jest suuuper

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak