Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik Ani

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser bia?y 1 kg
mas?o 3/4 kostka
jaja 4 sztuki
cukier 20 dag
cukier wanilinowy 1 opakowanie
Ciasto:
m?ka 30 dag
mas?o 1/2 kostka
?mietana 100 ml
cukier puder 1 ?y?ka
?ó?tka 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik Ani

Z m?ki, 10 dag cukru, ?mietany i 1 ?y?ki cukru pudru zagniatamy ciasto. Sch?adzamy w lodówce przez 1 godzin?. 15 dag mas?a ucieramy z cukrami i ?ó?tkami. Ca?o?? mieszamy z dwukrotnie zmielonym serem, ubit? pian? z bia?ek. Ciasto rozwa?kowujemy na dwa placki. Jeden przek?adamy na nat?uszczon? blaszk? i pieczemy 15 minut. Na podpieczony blat przek?adamy mas?, przyk?adamy surowym ciastem. Pieczemy 30 minut w 200 stopniach potem 20 minut w 180.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kamila/kami007 28.01.2012 00:09
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak