Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bak?a?any zapiekane z serem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bak?a?an 2 szt.
ser ?ó?ty 40 dag
oliwa 6 ?y?ka
pomidor 4 szt.
sól i bia?y pieprz
bazylia świeża 2 ?y?ka
oregano 2 ?y?ka

Przepis i sposób przygotowania na: bak?a?any zapiekane z serem

Bak?a?any przeci?? wzd?u? na plastry grubo?ci ok. 1 cm.Posoli? z obu stron i od?o?y? na 1/2 godz.Pomidory sparzy? wrz?tkiem,przela? zimn? wod? i obra? ze skórki.Pokroi? w plastry.Plastry bak?a?ana osuszy? r?cznikiem papierowym.Nczynie ?aroodporne posmarowa? oliw?.U?o?y? plastry bak?a?anu.Na bak?a?anach u?o?y? plastry pomidora,posypa? zio?ami,przykry? plastrami sera i wstawi? do gor?cego piekarnika na 15 min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kamila/kami007 28.01.2012 00:09
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak