Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

danie z parowek i brokul

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki 4
brokuły 1 kg
ząbek czosnku 2
pieczarki 30 dag
ser żółty 5 plasterkow
jajko 3
masło 1/3 kostki
sól
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/3 szklanki
śmietana 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: danie z parowek i brokul

Pieczarki bardzo dokladnie obieramy, myjemy i kroimy w nieduze plasterki. Pokrojone pieczarki podsmazamy na patelni, na rozgrzanym masle. Brokuly bardzo dokladnie oczyszczamy, a nastepnie mielimy maszynka. Dwa zabki czosnku obieramy, dobrze myjemy i przeciskamy przez praske lub trzemy na tarce o malych oczkach. Bulke tarta razem ze smietana dokladnie mieszamy ze soba. Wszystkie te skladniki dokladnie mieszamy ze soba i dodajemy jeszcze trzy jajka. Na koniec mass ta doprawiamy do smaku wedlug wlasnego uznania pieprzem oraz sola i dobrze mieszamy. Na wczesniej przygotowana forme kladziemy parowki, a nastepnie zalewamy przygotowana mase broku?owa. Na mase oraz parowki kladziemy plasterki sera zoltego. Calosc pieczemy przez okolo 40 -50 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 28.01.2012 11:43
ekstra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak