Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karmelarki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

miód 20 dag
cukie 30 dag
orzechy włoskie 25 dag
kremówka 150 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Karmelarki

Na samym pocz?tku kwadratow? form? nat?u?ci?, wy?o?y? pergaminem i ponownie nat?u?ci?. Zagotowa?
miód ze ?mietank?, a nast?pnie gotowa?, mieszaj?c drewnian? ?y?k?, a? powstanie
karmel. Doda? orzechy. Mas? prze?o?y? do formy i postawi? w ch?odnym miejscu. Gdy
nieco st??eje, pokroi? j? naoliwionym no?em na kawa?ki wielko?ci cukierków. Tward?
mas? po?o?y? na nat?uszczonej desce, ?ci?gn?? pergamin; gdy trzeba, jeszcze raz
pokroi? i zawin?? w celofan ka?dy cukierek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak