Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w sosie pomaranczowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mintaj 75 dag
pomarańcze 4
pieprz
sól
cukier
olej do smażenia
szczypiorek
śmietana 4 lyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w sosie pomaranczowym

Filety z mintaja bardzo dokladnie oczyszczamy. Filety musimy umyc, a nastepnie osuszyc na przyklad recznikami papierowymi. Mintaje posypujemy z jednej i drugiej strony pieprzem oraz sola i odstawiamy na chwile, zeby przeszly smakiem przypraw. Pomarancze bardzo dokladnie myjemy. Dwie pomarancze obrac, usunac b?onki i kroimy w drobna kostke. Z dwoch pomaranczy wyciskamy sok. Sok wycisniety z pomaranczy mieszamy razem ze smietana i doprawiamy to do smaku wedlug wlasnego uznania pieprzem, sola oraz cukrem. Do sosu dodajemy rowniez umyty i drobno posiekany szczypiorek. Sos bardzo dokladnie mieszamy. Filety z mintaja posmarowane przyprawami smazymy na patelni, na rozgrzanym oleju z obydwoch stron. Usmazona rybe polewamy zrobionym sosem pomaranczowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 27.01.2012 20:04
mmm pycha! ?wietny pomys?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak