Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krajanka na piwie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

miód 1 szklanka
cukier 3/4 szklanki
mas?o 1/2 kostki
jajko 5
m?ka 1/2 kg
proszek do pieczenia 1 ?y?eczka
mleko skondensowane s?odzone 5 ?y?ek
migda?y 5 dag
t?uszcz do formy
m?ka do formy
piwo jasne 1/2 szklanki
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 2 ?y?eczki

Przepis i sposób przygotowania na: Krajanka na piwie

Piwo zagotowa? z cukrem i miodem. Wsypa? przypraw? do piernika. Wymiesza?, wystudzi?. Mas?o utrze? z ?ó?tkami. Doda? piwo z dodatkami, zmiksowa? na jednolit? mas?. M?k? przesia? razem z proszkiem, dok?adnie wymiesza? z przygotowanymi sk?adnikami. Bia?ka ubi? na sztywno, pian? ?y?k? po??czy? z mas?. Ciasto na?o?y? do nat?uszczonej i posypanej m?k? du?ej prostok?tnej formy. Migda?y sparzy?, zdj?? skórk?. Wierzch ciasta posmarowa? mlekiem, w regularnych odst?pach wcisn?? migda?y, ponownie posmarowa? mlekiem. Piec 40 minut w temp. 190 stopni C. Po wystudzeniu pokroi? na kwadraty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 27.01.2012 20:04
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak