Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Stefanka tygrysia z cukrem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mak 2 ?y?ki
jajko 4
cukier wanilinowy 1 torebka
mas?o 1/2 kostki
cukier 2/3 szklanki
herbatniki 3 paczki
cukier puder 1/2 szklanki
sok z cytryny 1 ?y?ka

Przepis i sposób przygotowania na: Stefanka tygrysia z cukrem

?y?k? maku od?o?y?, pozosta?y mak os?czy?, zemle? dwukrotnie. Mas?o utrze? z cukrem, cukrem wanilinowym i ?ó?tkami. Wymiesza? z makiem. Bia?ka ubi? na sztywno, pian? po??czy? z mas? makow?. 4 herbatniki w?o?y? do torebki foliowej, zmia?d?y?, okruszki wymiesza? z mas? makow?. Pod?u?n? form? wy?o?y? papierem do pieczenia. Dno i boki wy?o?y? herbatnikami. Nak?ada? porcje masy makowej, przek?adaj?c je herbatnikami. Piec 30 minut w temp. 160 stopni C. Cukier puder utrze? z sokiem z cytryny na g?sty lukier. Wystudzone ciasto wyj?? razem z papierem, prze?o?y? na tac?. Zdj?? papier, wierzch i boki polukrowa?. Nim lukier zastygnie, posypa? od?o?onym makiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli82 24.09.2012 20:56
super
treonina 27.01.2012 20:05
ale mi smaka narobi?e?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak