Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piegus pod bia?? ko?derk?

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mas?o 1 kostka
cukier 1,5 szklanki
cukier wanilinowy 1 torebka
m?ka 1/2 szklanki
jajko 5
proszek do pieczenia 1 ?y?eczka
mak 1 szklanka
bia?ka 2
wiórki kokosowe 1 szklanka
pomara?cza 1
t?uszcz do formy
bu?ka tarta

Przepis i sposób przygotowania na: Piegus pod bia?? ko?derk?

Pomara?cz? dok?adnie umy?, zetrze? skórk?, wycisn?? sok. Mi?kkie mas?o utrze? ze szklank? cukru i z cukrem wanilinowym. Ucieraj?c wbija? kolejno jajka. Wsypa? skórk? pomara?czow?, wymiesza?. Wsypa? m?k? wymieszan? z proszkiem i makiem, dok?adnie wymiesza? z mas? jajeczno-ma?lan?. Pod?u?n? form? (ok. 30 cm d?ugo?ci) posmarowa? t?uszczem i posypa? bu?k? tart?. Na?o?y? ciasto, wyrówna?. Piec 40 minut w temp. 180 stopni C. Bia?ka ubi? na sztywn? pian?, wsypuj?c powoli pozosta?y cukier (1/2 szklanki). Pian? wymiesza? z wiórkami kokosowymi i sokiem z pomara?czy. Ciasto wyj?? z piekarnika, naci?? na ca?ej d?ugo?ci, przykry? pian? kokosow?. Piec jeszcze 20 minut w temp. 180 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak