Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak po japo?sku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pier z kurczaka 40 dag
sos sojowy 1/4 szklanki
m?ka kukurydziana 3/4 szklanki
bia?ko
olej
imbir starty 2 ?y?eczki
nori 1 p?at
wino ryżowe 1/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak po japo?sku

Piersi z kurczaka op?uka?, osuszy? papierowym r?cznikiem kuchennym. Ostrym no?em pokroi? mi?so w spore kostki. Zala? marynat? przygotowan? z sosu sojowego, wina ry?owego i startego imbiru. Odstawi? do lodówki na 30 minut. M?k? kukurydzian? wymiesza? z drobno posiekanym p?atem nori. Bia?ko lekko ubi?. Mi?so os?czy? z zalewy. Panierowa? w bia?ku, a nast?pnie w m?ce kukurydzianej, jeszcze raz z bia?ku i m?ce. Usma?y? na g??bokim oleju na z?oty kolor. Os?czy? z t?uszczu. Podawa? z ry?em i marynowanym imbirem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak