Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosó? na korpusie z g?si

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

korpus z g?si 1 ?redni
marchew 3 szt
pietruszka 2 szt
seler 1 szt
por 1 szt
Kucharek przyprawa uniwersalna
ziele angielskie 8-10 ziaren
lubczyk 3-4 ga??zki
sól
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 10 ziaren

Przepis i sposób przygotowania na: Rosó? na korpusie z g?si

Kroki postępowania

1
Karpus g?si dok?adnie myjemy, zalewamy zimn? wod?, gotujemy pod przykryciem na wolnym ogniu przez 2,5- 3 godziny.
Krok 1 - Rosó? na korpusie z g?si foto
2
Marchewk?, pietruszk? i seler obieramy ze skóry, dok?adnie myjemy,
Krok 2 - Rosó? na korpusie z g?si foto
3
kroimy na mniejsze kawa?ki, dodajemy do gotuj?cego si? korpusu wraz z umytymi li??mi pora, ga??zkami lubczyku, ziarnami pieprzu i ziela angielskiego.
Krok 3 - Rosó? na korpusie z g?si foto
4
Gotujemy do mi?kko?ci warzyw, doprawiamy do smaku sol?, pieprzem i jarzynk?. ?y?k? ?ci?gamy t?uszcz, który zbierze si? na powierzchni (b?dzie go naprawd? sporo). Gor?cy rosó? podajemy z ugotowanym makaronem.
Krok 4 - Rosó? na korpusie z g?si foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 28.01.2012 12:33
pyszny roso?ek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak