Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

losos w warzywach

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś 3 filety
marchewka 3
cukinia 1
pietruszka 1
śmietana 25 dag
sól
olej do smażenia
pieprz
cukier
musztarda 2 lyzeczki
natka pietruszki
cytryna 1/2
bulion warzywny 1,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: losos w warzywach

Filety z lososia w pierwszej kolejnosci nalezy bardzo dokladnie oczyscic, a nastepnie skropic sokiem wycisnietym z po?owki cytryny. Fileta nalezy odstawic na chwile, a pozniej oproszyc sola i dodac do gotujacego si? bulionu warzywnego. Lososia gotowac przez chwile w wywarze, a pozniej wyjac go i pokroic na mniejsze kawalki. Do wywaru dodac musztarde oraz smietane i jeszcze chwile gotowac. Cukinie , marchewki oraz pietruszke nalezy bardzo dokladnie umyc, obrac, a nastepnie pokroic w kostke o sredniej wielkosci. Na patelni, na rozgrzanym oleju dusic marchewke, cukinie oraz pietruszke. Duszace sie warzywa doprawiac wedlug wlasnego uznania pieprzem, sola oraz cukrem. Warzywa oraz lososia wymieszac z pokrojona natka pietruszki, a nastepnie polac zrobionym sosem z wywaru, musztardy i smietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 29.01.2012 08:22
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak