Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno z galaretkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser mielony 50 dag
?mietana 0,5 litra
cukier puder 3/4 szklanki
galaretka cytrynowa 1
galaretka truskawkowa 2
Żelatyna wieprzowa Prymat 2.5 ?yzki
galaretka niebieska 1 szt.
galaretka różowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno z galaretkami

?mietank? ubijamy na sztywno. W osobnym naczyniu miksujemy ser twarogowy mielony razem z cukrem pudrem. nast?pnie stopniowo do sera dodajemy ?mietanke i delikatnie miksujemy. w 100ml wrz?tku rozpuszczamy ?elatyne i wych?odzon? stopniowo dodajemy do masy serowej. Dodajemy do niej st??a?e i pokrojone w kostke galaretke cytrynowa, rubinowa i turkusow?, które wcze?niej osobno rozpuszczamy ka?d? w 1,5 szklance wody. Mieszamy mase z galaretkami wyk?adamy do tortownicy i wstawiamy do lodówki. Po 2 godzinach wlewamy truskawkowe galaretki rozpuszczone w 3 szklankach wody. Po st??eniu kroimy i jemy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 11.11.2013 09:31
napewno pyszne
sara1 03.05.2012 16:13
świetny deser na lato
hastalavista 06.03.2012 16:10
moje ulubione ciasto
misia53 28.01.2012 22:53
pyszny serniczek
Kamila/kami007 27.01.2012 14:45
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak