ZUPA KARTOFLANA

ZUPA KARTOFLANA

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    2 sztuki
  • kie?basa podwawelska

    250 gram
  • por

    1 sztuka
  • woda

    500 ml
  • seler

    1/4 sztuki
  • ziemniaki

    5 sztuk
  • sól

    1 ?y?eczka
  • mas?o

    3 ?y?ki
  • bulion

    1 kostka
  • pieprz czarny mielony

    1/4 ?y?eczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kostk? roso?ow? rozpu?ci? w gotuj?cej si? wodzie, a nast?pnie doda? mas?o i ugotowa? w nim pokrojone w kostk? ziemniaki, marchew, por i seler. Po ugotowaniu warzyw doda? ?mietan? i podsma?on? na patelni kie?bas? pokrojon? w kostk?. Zup? doprawi? sol? i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Iwusia

11.03.2014 23:41
dobre takie zupki

kuklik

14.12.2013 15:38
lubię kartoflankę

romanrafal

17.11.2013 09:14
smaczna zupka

IKrakowianka

07.04.2013 20:31
bardzo smaczna

Krystyna32

29.12.2012 13:56
pycha

Wacław

31.10.2012 09:45
dla mnie pycha !

Grazyna0211

21.04.2012 15:58
bardzo smaczna

Ania67

13.04.2012 08:04
pyszna

Ada-Gaba

09.04.2012 18:32
dobra

Anna152

09.04.2012 08:24
pyszna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat