Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

selery sma?one z w?tróbk?

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler 1 kg
cebula 2 szt
w?tróbka ciel?ca 500 g
oliwa 120 g
m?ka 3 ?y?ki
natka pietruszki 1 ?y?ka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: selery sma?one z w?tróbk?

Selery ugotowa? na wpó? mi?kko, obra?, pokroi? w plastry, posypa? m?k? i zarumieni? na rozgrzanej oliwie. Cebule obra? i te? zarumieni?. W?tróbk? pokroi? na tyle plasterków ile jest plastrów selera, posypa? m?k? i szybko usma?y?, doprawi?. Na talerzu po?o?y? kr??ki selerów, na ka?dym kawa?ek w?tróbki, cebul?, pola? t?uszczem z patelni i posypa? pietruszk?.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 14.06.2012 16:21
Pewnie, można i tak.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak