Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ragout z selerów i ryby

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler 500 g
ziemniaki 250 g
pomidor 500 g
cebula 3 szt
m?ka 3 ?y?ki
olej 5 ?y?ek
?mietana 1 szkl.
natka pietruszki 1 ?y?ka
sól do smaku
filet z dorsza 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: ragout z selerów i ryby

Selery i ziemniaki zala? wrz?tkiem, przykry?, ugotowa?, odcedzi? i ostudzi?. Obra? i pokroi? w kostk?. Cebul? pokroi? w plastry i zarumieni?. Pomidory obra? i pokroi? w kostk?. Ryb? pokroi? na kawa?ki, posypa? m?k? i usma?y? na z?oty kolor. W?o?y? wszystko do garnka z niewielk? ilo?ci? wody, doda? ?y?k? oleju, przykry? i dusi? ok. 5 minut. Wymiesza? ?mietan? z ?y?eczk? m?ki, doda? do potrawy i pomiesza? delikatnie, zagotowa?. Podawa? na pó?misku posypane natk?.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 14.06.2012 16:12
Znakomite.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak