Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

selery nadziewane mi?sem w sosie pomidorowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

seler 5 szt
mi?so mielone 300 g
bu?ka tarta 8 ?y?ek
sos pomidorowy 2 szkl.
koper 2 ?y?ki
sól do smaku
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: selery nadziewane mi?sem w sosie pomidorowym

Selery, obra? zala? wrz?tkiem, posoli?, przykry?, ugotowa? na wpó? mi?kko, odcedzi? i ostudzi?. Odci?? wierzchy, wydr??y? ?rodki i posieka? je. Mi?so dok?adnie wymiesza? z posiekanymi ?rodkami, jajkiem, ?y?k? kopru i bu?k? tart?. Je?li nadzienie b?dzie za g?ste, mo?na dola? troch? wody. Selery nape?ni? mas?, przykry? wierzchami, u?o?y? w du?ym garnku obok siebie, dola? szklank? wrz?tku, posoli?, przykry? i dusi? do mi?kko?ci 30 minut. Co jaki? czas nale?y potrz?sn?? garnkiem ?eby si? nie przypali?y. Doda? sos pomidorowy, podgrza? i podawa? polane sosem i pospyane pozosta?ym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 14.06.2012 16:11
Pycha.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak