Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jarzyny duszone z ryb?

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 500 g
fasolka szparagowa 250 g
seler 250 g
pomidor 200 g
cebula 2 szt
olej 3 ?y?ki
sok z cytryny 1 szt
natka pietruszki 1 ?y?ka
sól do smaku
pieprz do smaku
filet z dorsza 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: jarzyny duszone z ryb?

Ryb? op?uka?, osuszy?, skropi? sokiem z cytryny, posoli? i popieprzy?. Ziemniaki i selery obra?, ziemniaki pokroi? na plasterki, selery zetrze?. Fasolk? obra? z w?ókien, obci?? ko?cówki i pokroi? na 4 cm kawa?ki. Pomidory obra? i pokroi? w kostk?. Cebul? pokroi? w plasterki, usma?y?, doda? seler i fasolk?, dola? troch? wody i dusi? 5 minut mieszaj?c. Po?o?y? warstw? ryby, na ni? ziemniaki, na wierzch pomidory. Posoli?, przykry? i dusi? ok. 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 14.06.2012 16:08
To coś dla mnie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak