Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

solanki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

m?ka 400 g
dro?dze 30 g
mleko 3/4 szkl.
jajko 1 szt
margaryna 1/3 kostki
cukier 1 ?y?eczka
ser solankowy 150 g
?mietana 1 ?y?ka
cebula 1 szt
kminek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: solanki

Dro?d?e rozmiesza? z ?y?k? mleka, cukrem i ?y?k? m?ki, gdy podrosn? doda? reszt? m?ki, mleka, po?ow? margaryny o sol?, wyrobi? i odstawi?. Gdy wyro?nie, uformowa? jednakowe bu?eczki, u?o?y? na blasze wysmarowanej reszt? margaryny i odstawi?. Gdy wyrosn?, wycisn?? w ka?dej szeroki do?ek, na?o?y? ser roztarty ze ?mietan? i cebul?, posmarowa? jajkiem, posypa? kminkiem i upiec w 180st ok. 25 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota37 01.07.2012 14:01
super
gusia1000 12.06.2012 14:53
Niezłe.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak