Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka z nale?ników i kapusty

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

nale?niki 16 szt
kapusta kiszona 500 g
pieczarki 200 g
s?onina 50 g
cebula 1 szt
jajko 1 szt
oliwa 1 ?y?ka
sól do smaku
pieprz do smaku
bu?ka tarta 3 ?y?ki

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka z nale?ników i kapusty

Kapust? udusi? do mi?kko?ci, doda? pokrojone i podsma?one z cebul? pieczarki, wymiesza? z jajkiem i przyprawi?. Oliw? wysmarowa? naczynie, posypa? bu?k?, nale?nikami u?o?onymi na zak?adk? wy?o?y? boki, jeden po?o?y? na dnie. Posmarowa? nadzieniem i k?a?? nast?pne nale?niki przek?adaj?c kapust?, skropi? oliw? i zapiec w 180st przez ok. 20 min. Kroi? jak babk? i podawa? z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariel78 07.09.2012 07:04
pycha
gusia1000 12.06.2012 14:52
Smaczne to.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak