Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kura z papryk?

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kura lub kurczak 2 kg
m?ka 3 ?y?ki
sól 2 ?y?eczki
pieprz
olej 4 ?y?ki
cebula 2 szt
wrz?tek 1 szklanka
Papryka słodka mielona Prymat 1 ?y?ka

Przepis i sposób przygotowania na: kura z papryk?

Kur? pokroi? na porcje, posypa? sol? pieprzem i m?k?. T?uszcz rozgrza? w p?askim szerokim garnku, w?o?y? kawa?ki kury, sma?y? na z?oto z 2 stron, wyj?? ?y?k?. Wsypa? cebul? pokrojon? w cienkie plastry, sma?y? na ciemnoz?oty kolor, cz?sto mieszaj?c. W?o?y? kur? do garnka z cebul?, posypa? papryk?, wla? wrz?tek.Doprowadzamy do wrzenia, przykrywamy, i dusimy na ma?ym ogniu do mi?kko?ci.(ok 1,5godz).Podawa? z ziemniakami lub frytkami i surówk?.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak