Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

churros

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

m?ka pszenna 1 szklanki
proszku do pieczenia 1 ?yzeczki
wody 1/2 litra
szczypta soli

Przepis i sposób przygotowania na: churros

M?k? wymiesza? z proszkiem do pieczenia.
W rondelku zagotowa? wod? z sol?. Do gotuj?cej si? wody wsypywa? m?k? i energicznie miesza? a? do uzyskania jednolitej papki ok 5 min. Zestawi? do ostygni?cia.
W tym czasie rozgrzewamy olej do g??bokiego sma?enia. Przestudzon? mas? wk?adamy do rekawa cukierniczego z nak?adk? gwiazdki i wyciskamy do gor?cego oleju d?ugie paluchy.Sma?ymy na z?oty kolor. Os?czamy z t?uszczu na papierowym r?czniku . Mo?na posypa? cukrem pudem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 04.10.2013 00:44
super pomysł
paula99926 05.06.2012 17:29
bardzo fajny przepis :)
Dorian 29.05.2012 08:02
fajny pomysl
Rafał10 27.05.2012 22:15
wygląda b. apetycznie
Anna169Hosz 25.05.2012 15:09
Interesujące.
Wredotka1 10.04.2012 22:24
pyszności do tego ciepła czekolada :)
jasiek 05.03.2012 23:04
tajemnicza nazwa
caralajna 07.02.2012 20:16
ja bym dodała jeszcze ziół do tej masy ::)
edita15 04.02.2012 08:30
ciekawa przekąska :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak