Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto pó?kruche z d?emem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

m?ka 2,5 szklanki
palma 250 gram
?ó?tka 2 sztuki
cukier puder 1 szklanka
?mietana kwa?na 4 ?y?ki
proszek do pieczenia 1/2 ?y?eczki
d?em 20-30 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto pó?kruche z d?emem

Wszystkie sk?adniki oprócz d?emu szybko zagnie??. Ciasto owin?? foli? i wstawi? na 2 godziny do lodówki. Ciasto podzieli? na dwie cz??ci. Jedn? wy?o?y? na wysmarowan? blach?, posmarowa? dowolnym d?emem. Drug? cz??? ciasta rozwa?kowa? i wy?o?y? na d?em. Dla lepszego efektu ko?cowego mo?na drug? cz??? ciasta zamrozi?, a nast?pnie zetrze? na tarce o du?ych oczkach. Piec ok. 40-50 minut na jasnoz?oty kolor w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 12.10.2012 10:06
Smaczne
Ada-Gaba 18.07.2012 17:08
przepyszne
Mysiunia 08.07.2012 21:25
lubię takie lekkie ciasta :)
mic 10.05.2012 21:00
zjadłbym w tym momencie nawet
DanutaS 21.02.2012 10:14
uwielbiam takie szybkie ciasta, szkoda że nie ma zdjęcia
Wacław 17.02.2012 10:03
na pewno smaczne ciacho
MAR3STA 27.01.2012 22:00
smaczne
Karolcia12 26.01.2012 22:30
fajne i szybkie
Weronika_eM 26.01.2012 22:29
przepyszne
Beatris 26.01.2012 22:26
Proste, ma?o pracoch?onne i smaczne.
M-W 26.01.2012 21:30
musi by? smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak