Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CIASTKA BEZOWE

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bia?ko 6 sztuk
cukier 400 gram
sok z cytryny 1 ?y?ka
cukier waniliowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: CIASTKA BEZOWE

Wyci?ni?ty sok z cytryny doda? do ubitych na sztywno bia?ek, a nast?pnie wci?? miksuj?c dodawa? stopniowo cukier i cukier waniliowy. Nast?pnie nak?ada? mas? za pomoc? ?y?ki na pergamin, tak aby powsta?y ciastka o ?rednicy 6 cm i piec w piekarniku w temperaturze 120C przez 50 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 11.03.2014 23:22
Lubię takie ciacha.
caralajna 03.03.2014 20:38
lubię takie
ben-ka 07.01.2014 11:16
z chęcią bym spróbowała.
Iwusia 06.12.2013 23:58
fajne ciasteczka
Łukasz15 02.03.2013 16:45
Bardzo lubię
IKrakowianka 06.02.2013 21:17
pyszne !
Krystyna32 05.02.2013 10:35
pycha
Norgiusz 07.05.2012 07:56
pychota
jozefinach 30.04.2012 18:05
Pyszności.
Dorian 20.04.2012 09:00
ekstra
Anna152 18.04.2012 08:29
lekkie i smaczne
RenataZ-et 05.04.2012 20:56
pychotki
kate.500 29.03.2012 07:42
pysznosci
[email protected] 15.03.2012 12:11
bardzo dobre
calliope 07.03.2012 08:46
ekstra
Seba 28.02.2012 12:14
pycha
Ada-Gaba 17.02.2012 07:37
mniam mniam
zuzanna_z 11.02.2012 12:12
fajne
anula250 07.02.2012 11:22
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak