Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kremowe ciasto przek?adane

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4
m?ka pszenna 5 ?y?ek
m?ka ziemniaczana 5 ?y?ek
mocny napar kawy 1/2 szklanki
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 ?y?eczki
serek mascarpone 50 dag
mleko 8 ?y?ek
cukier wanilinowy
kakao
kremówka 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Kremowe ciasto przek?adane

Jajka ubi? z 1/2 cukru. Domiesza? obie m?ki. Przela? do formy wy?o?onej pergaminem. Piec 25 minut w temp. 180 stopni C. Ciasto wystudzi?, poci?? na 3 placki. ?elatyn? rozpu?ci? we wrz?tku. Serek po??czy? z mlekiem, reszt? cukru i cukrem wanilinowym. ?mietan? ubi?, wymiesza? z ?elatyn?, doda? do masy. Placki skropi? kaw?. Prze?o?y? je t??ej?cym kremem. Sch?odzi?. Przed podaniem oprószy? kakao.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak